Sidas Podiatech tukipohjalliset Pori

Podiatech by Sidas on ranskalaisten ortopedien ja liikuntatieteen ammattilaisten kehittämä korkealuokkainen menetelmä jalan virheasentojen kartoittamiseksi ja laadukkaiden yksilöllisten tukipohjallisten valmistamiseksi. Sidas-pohjallisaihiot ovat toiminnallisia, dynaamisia pohjallisia; ne eivät passivoi jalan lihaksia, vaan ohjaavat ja aktivoivat optimaalisempaan toimintaan.
 

Pohjallisaihiot ovat lämpömuovattavia, ja mahdollistavat nopean, mutta laadukkaan työstön. Niitä voi tarpeen vaatiessa muokata jälkikäteenkin, ja ne ovat vesipestäviä.

Dynaamiset Sidas-tukipohjalliset valmistetaan aina huolellisen jalkojen / alaraajojen tutkimuksen ja vaivojen kartoituksen jälkeen. Tukipohjalliset tehdään yksilöllisesti jalkojen virheellistä biomekaniikkaa korjaten. Fysioterapeutti ohjaa tarvittaessa myös aktivoivia / venyttäviä harjotteita. Pohjallisten materiaali valitaan käyttö, jalkojen ongelma ja kengät huomioiden.

 

Tyypillisiä ongelmia ovat vaivasenluu (hallux valgus), jalkapohjan kantakalvon tulehdus (plantaarifaskiitti), päkiäkivut, jalkaterän hermopinne (Mortonin neurinoma) ja nilkan ylipronatoitumisen (liiallisen sisäkallistuksen) aiheuttamat rasitustilat eripuolilla alaraajaa ja kehoa. Myös lonkan limapussivaivat ja alaraajojen pituuseron aiheuttamat ongelmat ovat tavallisia.

 

Saapuessasi tukipohjallisten valmistukseen muista ottaa mukaasi kengät / kenkiä, missä tukipohjallisten tarve on suurin, esim. työkengät (mm. turvakengät), lenkkitossut, kävelykengät... Kengän omat irtoavat pohjalliset helpottavat tukipohjallisen mahtuvuutta.

Liikkumisessa ilmaantuva toistuva kipu jalkojen / alaraajojen / lonkkien / alaselän alueella kannattaa tutkituttaa, ettei ongelma pääse kroonistumaan. Tavallisimpia rasitusvammoja ovat jalan etuosan kivut, kantapään kiputilat, akillesjänteen kivut, säären alueen kivut esim. penikkatauti, polven kivut esim. juoksijan polvi ja hyppääjän polvi, lonkan kivut esim. lonkan limapussin tulehdus ja alaselän kiputilat. Alaraajojen pituusero voi aiheuttaa myös erilaisia kiputiloja polven, lonkan tai selän alueelle. Näissä kaikissa rasitusvammoissa jalkojen / alaraajojen / askelluksen huolellinen biomekaaninen tutkiminen on tärkeää, ja esille tulevia jalan virheasentoja / virheellistä askellusta voidaan hoitaa ohjaavilla / tukevilla tukipohjallisilla.

 

Varaa aika tiina@fysiostenman.com tai p. 044 5700064

gallery/img_20171126_125012 kopio
gallery/img_20171126_125012 kopio
gallery/basket cercle (1)